Mozgegylet

Mozgássérültek és barátaik Miskolc városi egyesülete

infoblokk_kedv_final_felso_cmyk_ESZA

Indul az egyesület EFOP 1.3.5-16 pályázata

| 0 comments

Ezúton szeretnénk értesíteni mindenkit, hogy 2017 április elején indul az egyesületünk új projektje!

A projekt főbb adatai az alábbiak:

A kedvezményezett neve, Mozgássérültek és Barátaik Miskolc Városi Egyesülete
  • a projekt címe,
“Közösségfejlesztés a fenntartható esélyegyenlőségért”
  • a szerződött támogatás összege,
25.000.000.-
  • a támogatás mértéke (%-ban),
100%
  • a projekt tartalmának bemutatása.
  • a projekt tervezett befejezési dátuma (ha megvalósult, akkor a tényleges befejezés)
2020.04.01.
  • projekt azonosító száma
EFOP-1.3.5-16-2016-00809

A projekt bemutatása

A támogatásból megvalósítandó programunk a már meglévő szolgáltatásainkra épül. Önkéntesek aktív bevonásával újabb szolgáltatásokat indítunk elsősorban a 14-35 éves valamint a 60 év feletti korosztályok és csoportjaik számára, de közvetve a helyi közösség minden tagjának.

A célcsoport toborzásához felhasználjuk meglévő együttműködő partnereink rendezvényeit, ill. oktatási intézményeket keresünk meg.

Komplett önkéntes-csomagokat állítunk össze a diákok számára, melyek lehetőséget adnak a folyamatos együttműködésre.

Ezekben az elsősorban idősek számára nyújtott karitatív segítségnyújtástól a szabadtéri kertrendezésen keresztül lehetőség van hosszú távú kapcsolatok kialakítására. A programok során nemcsak a fiatalok, de az idősebb korosztályt is bevonjuk az önkéntes

tevékenységbe.

Célunk, hogy a fiatalok felelős életre nevelését elősegítve erősítsük a generációk közötti kapcsolatot, valamint egymás elfogadását.

Az önkéntesek bevonásával szolgáltatási palettánk is bővül.

Új szolgáltatásként életvitelt segítő tanácsadást, táplálkozási tanácsadást, test-kontroll

tanácsadást indítunk elsősorban mozgássérülteknek és családjaiknak, de igénybe veheti más fogyatékossággal élő személy is.

Kifejezetten civil szervezeteknek is szervezünk önkéntes tevékenység keretében nyújtott szolgáltatásokat: fotónapló készítés, adminisztrációs feladatok ellátása, segítségnyújtás rendezvényeken.

Helyi hagyományok ápolását célzó rendezvényként a matyó népművészet tradícióit bemutató programokat (kézműves bemutatók, varróműhely) kívánunk szervezni fiataloknak, időseknek egyaránt. Mozgássérültek és családjaik számára is tervezünk

programokat (pl, családi napok, sportversenyek), melyek célja a családok megerősítése, az összetartozás, a közösséghez tartozás erősítése. A mozgássérültek közösségének fejlesztésével az érdekérvényesítés erősítése a célunk, ennek érdekében több alkalommal érdek-képviseletet erősítő workshopokat, „akadálymentes” fórumokat szervezünk mozgássérültek és családjaik számára.

Iskolai esély-órák/napok szervezésével elsődleges célunk, hogy a tanulók megismerjék a fogyatékossággal élő emberek speciális élethelyzetét, ezáltal empatikus, a másságot elfogadó fiatalokká váljanak.

Célunk továbbá, mivel az előadások jellegét és tartalmát tekintve motivációs óraként is szolgálnak, hogy bemutassuk, fogyatékos emberként is fontos a közéleti szerepvállalás, hogy merjünk kiállni jogainkért, hogy részt vegyünk a saját életünk szempontjából fontosnak tartott döntésekben és azok előkészítésében. Ez minden fiatal számára építő jellegű, de a hátrányos helyzetű diákok számára kiemelt jelentőségű.

Érzékenyítő napok keretében cégeket, s azok dolgozóit szólítjuk meg, a fogyatékos emberekkel szembeni előítéletek mérséklése érdekében, fejlesztve a civilek társadalmi felelősségvállalását. Programjainkat önkéntesek bevonásával valósítjuk meg, ezzel is példát mutatva a célcsoportnak, a társadalomban betölthető, építő jellegű önkéntes munka népszerűsítése érdekében.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Required fields are marked *.